Maja Astaloš – biografija

Maja Astaloš rođena u Beogradu.
Višu medicinsku školu smer nutricionista-dijetetičar zavrsila u Zemunu. Tema “Makrobiotika u ishrani” već tada je nagoveštavala da je interesuje drugačiji pristup ishrani. Deset godina radila na klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma” u Beogradu i četri godine radila u privatnoj ordinaciji opšte prakse.

To je bilo dovoljno iskustva, pa se odlučila za sopstveni biznis. Logično, otvorila je nutricionističko savetovalište za ishranu i fitnes -“Fitnes studio Astaloš”.

U periodu od 2006.-2008.godine završila fakultet za” Menadžment u zdravstvu”, zato što je želela da znanje podigne na najviši nivo. Profesijom nutricioniste želela je da se bavi od srednje škole. Ishrana je oduvek bila njena preokupacija, zanimanje i velika ljubav, a naročito alternativni način ishrane. Pošto je od malena imala višak težine, svi su” brinuli” da stalno ima neki zalogaj viška.

U pubertetu se “pobunila”zbog preterane “brige” roditelja.Tako je odlučila da gojaznosti kaže “zbogom” i odlučno krenula da izučava ishranu. Kroz školovanje i učenje obezbedila je sebi vitko i zdravo telo. Izborila sa viškom kilograma i znala da je odabrala pravu profesiju, koja je postala njen životni i profesionalni put. Godine rada i iskustva sa klijentima i rezultate koje su postizali kod različitih zdravstveno ugroženih pacijenata, doveli su do novog koncepta ishrane za specifična zdravstvena stanja, koji je po strukturi individualan.

O iskustvima pacijenata, o tretmanu i ishrani koju su provodili, govorili su u knjizi Maja Astaloš “Recite stop gojaznosti”.

Knjigu je izdala Beoknjiga 2011.godine

Radi kao stručni saradnik časopisa Story, Cica,Lepota i zdravlje, Bilje i zdravlje, a čest je gost jutarnjih programa na mnogim TV stanicama.
Majka je dva tinejdžera.