Detoksikacija

Šta je HIDROKOLON detoksikacija?

Hidro znači VODA, KOLON debelo crevo, a detoksikacija je odstranjivanje otrova (toksina) iz organizma. Velika količina toksina se nakuplja baš u debelom crevu i mnogo toga se ne uspe izbaciti normalnom eliminacijom fekalija iz creva. Ti otrovi izazivaju i / ili otežavaju brojna patološka stanja organizma. Često su oni odgovorni ZA (ili dodatno pogoršavaju) glavobolje, nesanicu, vrtoglavicu, depresiju, bol u leđima, umor, alergije, reumatske tegobe, artritis, nadutost i drugi problemi probave, upalne procese(apscesi, ekcemi, bubuljice, svrab), hormonski disbalans, upale desni i dr. Zato je VEOMA poželjno i preventivno i terapijski priuštiti sebi hidrokolon s’ vremena na vreme i POBOLJŠATI tako KVALITET SVOG ŽIVOTA.

Bilo bi veoma korisno dati sebi ovaj POKLON bar jednom u 6 meseci.

Kako izgleda detoksikacija hidrokolon terapijom?

Hidrokolon je, fizički gledano, potpuno BEZBOLNA, blagotvorna, efikasna i uz to brza metoda za detoksikaciju organizma. Kolon se ispira prijatno toplom vodom, bez ikakvih dodataka hemijskih supstanci. Sistem za ispiranje (aparatura) je savršeno dizajniran, zatvoren, tako da se tokom procesa  ne osećaju ni u najmanjoj meri nikakvi neprijatni mirisi. Hidrokolon terapija traje oko 45 minuta. Isprani sadržaj iz creva odlazi zatvorenim sistemom direktno u kanalizaciju. Neverovatno je, ali istinito da se u naborima sluznice kolona može nataložiti i godinama zadržavati masa naslaga teška od 1 do 8 kilograma!

Kako i čime se radi hidrokolon terapija?

CENTAR za detoksikaciju Tamaridetoks radi sa najsavremenijim aparatom,za sada jedinim u Srbiji!  Aparat je programiran za samočišćenje, dezinfekciju, filtriranje i preciznu kontrolu pritiska i temperature. Time pruža maksimalnu sigurnost, bezbednost i zaštitu pacijenata. Aparat ima specijalno napravljeni sistem cevi sa rektalnim nastavkom, napravljenim od specijalne medicinske plastike, za jednokratnu upotrebu. Sve je registrovano u Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS). Detoksikacija je bezbolna i opuštena, traje oko 45 minuta, a ceo tretman možete pratiti udobno ležeći. Procesom rukovodi lekar specijalno obučen za rad na aparatu.

KONKRETNO: Sa vama je u tihoj, prijatnoj, elegantnoj prostoriji samo ljubazna doktorka. Ona će sa vama razgovarati, po potrebi, dok uživate uz tihe zvuke klasične muzike. Pre same procedure doktorka uzima kratku anamnezu i vrši pregled završnog dela creva. Taj pregled se zove rektalni tuše. Tako se ustanovljava da nema nekih kontraindikacija, prepreka za detoksikaciju hidrokolonom. TEHNIČKI je sve savršeno osmišljeno da se klijent oseća bezbedno, prijatno i podržano. Nakon terapije, na usluzi pacijentu je elegantan toalet i udoban prostor za presvlačenje, kao i saveti doktorke o svemu što Vas interesuje. Nema nikakvih strogih dijetetskih ograničenja. Detoksikacija organizma hidrokolon terapijom je bezbolna a vrlo korisna.

KONTRAINDIKACIJE DETOKSIKACIJE

Opšte gledano, hidrokolon terapija se NE SPROVODI kod dece, trudnica, nekih grupa onkoloških pacijenata, u aktivnoj fazi Kronove bolesti, i kod ulceroznog kolitisa. Takođe ni kod krvarećih hemoroida, polipa na debelom crevu, nedavne operacije na crevima ili rektumu, nepostojanja kontrole sfinktera različitog porekla. Hidrokolon se isto ne sprovodi ako postoje krvarenja iz probavnog trakta, anemije, aneurizme srca i velikih arterija, bubrežne insuficijencije, trbušne kile, proliva, epilepsije i psihotičnih napada.
Prof.dr. Spomenka Mujović, prof histologije i embriologije za studente medicine i stomatologije i dugogodišnji praktikant yoge, fizičke i mentalne detosikacije organizma.